Παραλία Βραχατίου

Βραχάτι: Μέρος γαλήνης σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα

Σε απόσταση μόλις 60 λεπτών από την Αθήνα αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους ψάχνουν να ξεφύγουν από την ρουτίνα της πόλης.

Το βόρειο τμήμα του Νομού Κορινθίας κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού είναι γεμάτο μικρά παραθαλάσσια χωριουδάκια και παραθεριστικούς οικισμούς. Το Βραχάτι είναι από τα πιο όμορφα σημεία, με μεγάλη βοτσαλωτή παραλία, εξοχικές κατοικίες, αλλά και ξενοδοχεία, ταβέρνες και beach bars.

Κοντινό, παρεΐστικο αλλά και οικογενειακό, το παραλιακό Βραχάτι προσφέρεται για Σαββατοκύριακα ή ακόμα και για ταξιδάκια-αστραπή. Το γεγονός ότι βρίσκεται σε στρατηγική θέση για εκδρομές και στα ορεινά της Κορινθίας αλλά και στις επίσης όμορφες ακτές της αντίπερα όχθης του Κορινθιακού αποτελεί ένα επιπλέον ατού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία χρόνια, αξιόλογα νέα ή ανακαινισμένα ξενοδοχεία και καταλύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ υπάρχει πληθώρα επιλογών σε φαγητό, καφέ και ψυχαγωγία.

Ο προαστιακός με στάση στο κοντινό Ζευγολατιό, 10’ από το Βραχάτι, έχει κάνει την περιοχή προσβάσιμη ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή χωρίς αυτοκίνητο.