Πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδεσπότων εγκαινίασε ο Δήμος Βέλου-Βόχας με την τοποθέτηση της σχετικής συσκευής. Ο μηχανισμός αποτελείται από μία συσκευή που λειτουργεί αυτόνομα με φωτοβολταϊκό πάνελ και με την λογική της ανταποδοτικής ανακύκλωσης.

Η συσκευή αποτελείται από έναν αυτόνομο ενεργειακά θάλαμο με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την συγκέντρωση των ανακυκλώσιμων υλικών, την αποθήκευση ζωοτροφής και την υποδοχή υπολειμμάτων νερού. Είναι πολύ εύκολη στην λειτουργία της και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους.

Στο επάνω μέρος της συσκευής υπάρχουν δύο υποδοχές: Μια υποδοχή για την ρίψη των ανακυκλώσιμων φιαλών / κουτιών
( Πλαστικά & Γυάλινα μπουκάλια – Κουτιά χάρτινα & αλουμινίου) ώστε κάθε φορά που κάποιος ανακυκλώνει μία φιάλη, η συσκευή απελευθερώνει μια ποσότητα τροφής σε ένα δοχείο, και μια δεύτερη υποδοχή για την ρίψη του υπολείμματος νερού που προσφέρεται απευθείας στα ζώα στο ειδικό δοχείο. Τα δύο δοχεία (ζωοτροφής και νερού) βρίσκονται στο κάτω μέρος της συσκευής, είναι πάντα ανοιχτά και με εύκολη πρόσβαση για τα ζώα.

Η συσκευή είναι ανταποδοτική προς τους πολίτες μέσω της τροφής που προσφέρει στα ζώα αλλά και ως προς την κάλυψη των εξόδων της από το κέρδος των ανακυκλώσιμων φιαλών που μπορεί να καλύψει την τροφή των ζώων.

Η συσκευή τοποθετήθηκε στην Τοπική Κοινότητα Βοχαϊκού, στη Δημοτική Κοινότητα Ζευγολατιού, στη Δημοτική Κοινότητα Βραχατίου και τώρα βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Βέλου έξω από το Γυμνάσιο – Λύκειο Βέλου.

 

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Καλλίρη ανέφερε ότι στις προθέσεις της είναι να διοργανωθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα σχολεία του Δήμου για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση γονιών και μαθητών.

Written by 

One thought on “Πιλοτικό πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων στο Δήμο Βέλου-Βόχας

  1. ΛΥΠΗΡΩΤΑΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΒΟΧΑΙΚΟ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΚΡΑΤΗΣΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ… ΑΠΕΣΥΡΘΗ…. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΨΑΧΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΛΙΚΟ ΝΕΡΑΚΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ, ΜΕΡΙΚΟΙ, ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ…. ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΨΥΧΗ…. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ¨ Ο Χ Ι !!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *